Konzumace "červeného" masa může přivodit předčasná úmrtí

 Britský deník The Telegraph se ve své zprávě z 2.listopadu 2012 zabývá výsledky studie Harvardských vědců, kteří zkoumali konzumaci “červeného” masa v našich jídelníčcích a zjistili, že konzumace “červeného” masa má na svědomí jedno z každých 10 předčasných úmrtí.

(Britské) Ministerstvo zdravotnictví včera večer vyzvalo vládní Komisi pro zdravou výživu, aby přehodnotila svá doporučení denní spotřeby “červeného” masa.

Studie Harvardských vědců zjistila, že již téměř polovina doporučované denní konzumace “červeného” masa může výrazně zvýšit riziko předčasných úmrtí na rakovinu a srdeční choroby. I relativně malé množství masných klobás, slaniny nebo salámů může zvýšit pravděpodobnost úmrtí až o pětinu, jak uvádějí výzkumníci z Harvardské lékařské fakulty.

Pojídání steaků zvyšuje riziko předčasného úmrtí až o 12%. Studie zjistila, že snížením konzumace “červeného” masa ve stravě lidí o 1,5 oz (42 g) denně, což odpovídá zhruba jednomu velkému steaku týdně, lze zabránit jednomu z 10 předčasných úmrtí u mužů a jednomu ze 13 předčasných úmrtí u žen.

Vědci uvádějí, že současná vládní doporučení, podle kterých by lidé neměli jíst více než 2,5 oz (70 g) “červeného” masa denně, jsou až příliš "štědrá".

Dr. Frank Hu, spoluautor studie, říká: " Přibývá důkazů, že i mírná konzumace “červeného” masa je spojena se zvýšeným rizikem chronických onemocnění a předčasnými úmrtími. Měli bychom nakupovat “červené” maso pouze příležitostně a nemělo by být pravidelnou součástí našeho jídelníčku. " “Červené” maso obsahuje velké množství nasycených tuků, slanina a salámy obsahují velké množství soli. Výměnou “červeného” masa za drůbeží maso, ryby nebo zeleninu, celozrnné a dalších zdravé potraviny, můžeme snížit riziko předčasných úmrtí až na jednu pětinu, zjistila studie.

 

 

Dotaz

Vyplňte prosím níže uvedené údaje:

Produkty

RELAXIN * PŘISPÍVÁ K CELKOVÉMU ZKLIDNĚNÍ * NAPOMÁHÁ ZVLÁDNOUT ŠKODLIVÝ STRES * PŘEDCHÁZÍ STAVŮM ÚZKOSTI A DEPRESE * NAVOZUJE CELKOVOU POHODU A DUŠEVNÍ VYROVNANOST * pomáhá při zvládnutí závislosti (alkohol, kouření) Tento výrobek je schválen jako doplněk stravy. Není lékem, nelze jej za předepsané...
VIRONAL je bioinformační širokospektrální bylinný regenerační přípravek, vyrobený podle moderních poznatků fytoterapie, psychotroniky, krystaloterapie a biorezonance. Jedná se o vysoce koncentrovaný produkt obsahující bylinné výtažky, éterické oleje a bioinformační složky ve vzájemně vyváženém...
je bioinformační přípravek s vyváženou kombinací nejúčinnějších přírodních látek s antimikrobiálním působením. Obsahuje extrakt z grapefruitu, echinacey, ibišku súdánského a šalvěje lékařské. Grepofit drops působí antivirově, antibakteriálně a...
je bioinformační přípravek obsahující koncentrovaný extrakt z ibišku súdánského (135 mg/1 tableta) obohacený o vitamin C (200 mg/1 tableta), glykosidy ze stévie sladké a speciální směs éterických olejů. Bioinformace jsou frekvence, které napodobují řídicí frekvence podkorových center...
je bioinformační širokospektrální regenerační přípravek s obsahem směsi huminových látek, silymarinu, kyseliny jantarové a zeleného jílu. Energetické dráhy Cytosan Inovum harmonizuje především dráhy tlustého a tenkého střeva, žaludku, jater, žlučníku, sleziny a dráhu řídící. Složení Cytosan...
CYTOSAN - koncentrát humátu draslíku, obohacený o silymarin a kyselinu jantarovou, patří mezi silné imunostimulanty s výjimečnými detoxikačními schopnostmi.  Ovlivňuje a harmonizuje především dráhy tlustého a tenkého střeva, žaludku, jater, žlučníku, sleziny, dráhy řídící, ústřední, jinovou...
je přípravek s originální kombinací extraktu sedmi bylin, vitaminu E, komplexu bioinformací a éterických olejů. Je určen ke vnějšímu použití a má protizánětlivé, antiseptické, antibakteriální a antivirové účinky. Lze ho snadno kombinovat i s ostatními produkty...

Kontakt

Studio pro Tebe Foersterova 155
Vysoké Mýto
56601

mobil: 731136304